TANDOORI MASALA er en sydasiatisk krydderiblanding, der traditionelt bruges i tilberedningen af kylling eller små stykker kød på spyd (tikka masala) tilberedt i en tandoor – en cylinderformet lerovn.

I vores version har vi skabt en eksotisk smag, der uden at være stærk, pirrer smagsløgene på en uventet måde. Vi har blandet paprika, spidskommen og sort peber og tilføjet varme srilankanske krydderier som kardemomme, nelliker, koriander, kanel, ingefær og karryblade. Tandoori Masala kan bruges i en lang række sydasiatisk inspirerede retter, marinader og saucer.

TANDOORI POUSSINER (4 PERS)

Her får du en opskrift med poussiner, men du kan sagtens bruge hel eller udskåret kylling. Vi har beregnet 1 poussin pr. person, men mindre kan også gøre det, alt efter størrelse og tilbehør. Du kan vælge om du vil lave poussinerne i ovnen eller på grillen.

INGREDIENSER
4 poussiner (eller 1 stor kylling)
2-3 spsk Tandoori krydderi, ca. 25 g
2 tsk salt
½ dl limesaft
2 spsk friskrevet ingefær
3-4 fed knust hvidløg
4 dl yoghurt naturel
Lidt olie til pensling
1 bdt. fintsnittede forårsløg
Frisk koriander
2 limefrugter
Rigeligt naanbrød eller ris

SÅDAN GØR DU

Skyl poussinerne og dup dem tørre med køkkenrulle. Rør Tandoori Masala, salt, limesaft, ingefær, hvidløg og yoghurt sammen og hæld marinaden over poussinerne. Lav evt. en større portion marinade og tag så lidt fra til at bruge til kold sauce ved bordet. Lad dem trække i minimum ½ time, og gerne ½ døgn i køleskabet.

Poussinerne kan steges i ovnen i et ovnfast fad eller grilles i en foliebakke, gerne med så meget marinade på, som du kan få til at hænge fast. Grill indirekte i 25- 40 min., eller steg dem i ovnen ved 180°C varmluft i ca. 45 min. Dryp undervejs med marinade. Poussinerne er stegte, når kødsaften er klar – stik et spyd ind ved lårene og check at saften, der løber ud, er helt klar.

Drys de færdigstegte poussinner med fintsnittede forårsløg og lidt frisk koriander. Server med lime og lun naanbrød eller ris. Hvis der er stegesaft tilbage i fadet kan du med fordel dyppe naanbrød i den krydrede sauce.