KARL OTTO – til risotto, saucer og pastaretter.
Den eftertragtede og kostbare Karl Johan svamp regnes for at være kongen over naturens spiselige svampe. Svampens milde nøddeagtige smag forstærkes, når den tørres og den er som skabt til at spille hovedrollen i de retter, den indgår i. Her har vi blandet de granulerede økologiske svampe med tørret kruspersille og hvidløg – og i dåsen finder du også en lille pose blå kornblomster til at drysse ud over den færdige ret.

RISOTTO CON KARL OTTO (4 PERS)
Server som forret eller som hovedret med tilbehør
Her får du en opskrift på en klassisk risotto. men du kan sagtens erstatte risene med hvedekerner eller perlebyg. Vær bare opmærksom på andre tilberednings­tider. Du kan også friske risottoen op med lidt grøntsager, fx friske asparges, ærter, spinat eller grønkål.

INGREDIENSER

50 g smør/olivenolie
1 løg, finthakket
200 g risotto ris (Arborio)
2 spsk. Karl Otto
2,5 dl hvidvin
1 I. varm kyllingefond eller -bouillon
75 g Parmesan
Friskkværnet Sre Ambel peber og evt. Pyramide salt 

SÅDAN GØR DU

Det finthakkede løg klares i olivenolie. Kom herefter Karl Otto og risotto ris i gryden og lad det sautere et par minutter til risene bliver gennemsigtige.

Hæld så hvidvin i gryden og lad det simre jævnt, til hvidvinen er kogt ind. Nu skal bouillonen arbejdes ind i risene. Lidt ad gangen tilsætter du den varme bouillon, imens du rører grundigt hver gang. Lad risene opsuge det meste af væden, inden du hælder en ny sjat i gryden. Fortsæt til der ikke er mere bouillon, det tager 16-18 min. Når risen er mør og risottoen er cremet og let flydende (den må endelig ikke være for bastant), smager du den til med friskkværnet Sre Ambel peber og evt. salt. Til sidst røres den revne parmesan i risottoen – rør grundigt, inden den hviler et par minutter.

Pynt med frisk krydderurt, evt. lidt fintrevet citron og de smukke blå kornblomster. Server en sprød, grøn salat til med en god eddike dressing.