GRINGO er et økologisk tex mex krydderi uden salt, tilsætnings- og fyldstoffer – en liflig blanding med spidskommen, paprika, hvidløgsgranulat, chili, oregano og sort peber.

Tortillas, gaucamole, salsa og spicy fyld af kød, fisk grønt eller bønner…. der er mange forskellige måder at tilberede sin meximad på, men krydderierne er afgørende for den smag, du får frem i den færdige ret. Gringo er en basic krydderiblanding, der går til stort set al slags fyld.

En ”quick and tasty” er at svitse et løg i olie, tilføje Gringo – beregn 1-2 tsk krydderi per 250 g fyld – og derefter komme fx kyllingebryst, hakket oksekød, stykker af fisk, bønner, kikærter eller grøntsager på panden/i gryden. Husk at smage til med salt. Når du har lavet dit fyld skal du komme det i dine tacos, tortillas, salat- eller kålwraps, sammen med skønne salsa’er og gaucemole, masser af grønt og friske krydderurter.

TORTILLAS MED BØNNE/KYLLINGEFYLD (TIL 4 PERS.)
Her har du en nem opskrift, men vær ikke bange for at kaste dig ud i, hvad der nu er i køleskabet eller hvad dine yndlings råvarer er. Gringo hjælper dig på vej og det er sjældent det går galt, når man laver glad og farverig mexi mad.

INGREDIENSER:

Hvede- eller majstortillas 8

Fyld: 1 hakket rødløg, 2 tsk Gringo, 4 tomater i tern, 200 g kyllingebryster, skåret i mindre stykker, 200 g udblødte, kogte kidney beans (fås på dåse), Pyramide salt
Tilbehør: se nedenfor

SÅDAN GØR DU:

Kom lidt olie på panden, svits løget sammen med Gringo og kyllinge stykkerne. Tilsæt tomater og lad simre 10 minutter. Kom bønnerne i til sidst.

Server det varme fyld i en tortilla sammen med:

  • Guacamole – avocado, limesaft, koriander og evt. salatløg og salt
  • Tomatsalsa – tomater i tern, hakket forårsløg, koriander og evt. salt
  • Agurk/mangosalat – skåret i tern med limesaft
  • Radisser, rå skåret i skiver
  • Syltede rødløg (find opskrift på nettet)
  • Majskolbe, kogt og skåret i flager
  • Koriander, friskt

Psst…. GRINGO er også perfekt til at spiffe tomatsaucen eller kødbollerne op, på en grillet hakkebøf eller med de brasede kartofler. Vamos Gringos!