MERMAID’S BITE – passer perfekt til fisk og grønt med sine noter af mynte og citrus på en base af koriander, fennikel og tang og med et touch af chili. Mermaids Bite er udviklet i samarbejde med BBQ-teamet United Grillchefs fra Ålborg, som vandt kategorien ’Bedste Grillkrydderi’ ved DM i grill 2015.

Her får du inspiration til, hvordan du kan bruge Mermaid’s Bite til fisk og grøntsager. Hvis ikke du har en grill, kan du sagtens bruge en grillpande eller en almindelig pande på dit komfur.

Grillet fisk med urter og Mermaid’s Bite

INGREDIENSER:

1 hel fisk fx havbars, makrel, ørred
1 spsk. Mermaids’s Bite,
1 tsk. havsalt,
1 lille bundt persille,
2-3 skiver citron

SÅDAN GØR DU:

Skyl og rengør fisken, dup den tør med papir og skær 3-4 ridser på hver skindside. Gnid fisken indvendig og udvendig med Mermaid’s Bite og salt.  Fyld herefter fisken med persille og skiver af citron og lad trække på køl i 30-60 minutter. Grill fisken indirekte i ca. 20 minutter.


 

Grillet sommergrønt med røgede kartofler – 4 pers

INGREDIENSER:

8 små nye kartofler og 4-5 slags grøntsager efter eget valg.

Vi har her brugt 4 gulerødder, 2 små courgetter, 1 bundt forårsløg, 5 grønne asparges og 5 radisser og 1 håndfuld friske krydderurter.

MARINADE:

1 spsk sennep, 1 spsk eddike, ½ dl smagsneutral olie , ½ tsk honning, 1 spsk Mermaid’s Bite

SÅDAN GØR DU:

Start med at piske sennep, salt og eddike sammen. Pisk herefter langsomt olie i blandingen. og tilsæt til sidst honning og Mermaid’s Bite. Lad marinaden trække i ½ time.

Kog kartoflerne i 6-7 minutter, kom dem herefter i en foliebakke og grill kartoflerne møre ved 180-200 grader evt. med røgtræ for ekstra smag. Grill grøntsagerne på indirekte varme. De skal være møre, men stadig have bid. Vend de lune grøntsager i dressingen og anret på et fad – top med krydderurter.