FIVE SPICE er en klassisk krydderiblanding i det asiatiske køkken, som samler de fem smage; sød, syrlig, bitter, pikant og salt. I Mill & Mortar’s Five Spice er der fennikelfrø, anis, nelliker, Sri Lanka kanel, allehånde og ingefær. Passer perfekt til kylling og gris og er helt suveræn til and, hvor den kan bruges i en marinade, der pensles på andestegen eller som dry rub på andelår og andebryst. Five Spice er ligeledes populær i det søde køkken, hvor krydderiblandingen giver julesmåkagerne og konfekten et eksotisk tvist.

FIVE SPICE ANDEBRYST MED CITRUS SALAT (4 PERS)
En spicy ret med et syrligt touch – kan portionsanrettes og serveres som forret. Kan også serveres som hovedret med lidt ekstra tilbehør, fx en skål dampende ris, en spidskålsalat, rodfrugtemos, en nudelsalat, varme grøntsager eller et godt brød.

INGREDIENSER

2-3 andebryster (afhængig af størrelse), 3 tsk Five Spice, Pyramidesalt,
2 grapefrugter, 3 appelsiner, 1 rødløg, 1 granatæble, frisk koriander, olivenolie, salt og peber.

SÅDAN GØR DU

1½ time før du skal spise, tages andebrystet ud af køleskabet. Rids forsigtigt skindet i små firkanter og rub andebrystet med Five Spice og Pyramidesalt. Lad det herefter trække en times tid ved stuetemperatur.

Andebrystet placeres på en kold pande med skindsiden nedad. Tænd pladen og steg indtil skindet har taget farve, cirka 3-4 minutter. Vend og lad andebrystet brune let på kødsiden. Sæt derefter andebrystet i en 175 gr. varm ovn ca. 10-12 minutter afhængig af størrelsen. Anden skal “give efter” og føles fast, når du trykker på kødet. Kernetemperaturen skal være 58-60 grader, når du tager det ud af ovnen. Lad kødet hvile 5-10 minutter, før du skærer det i tynde skiver.

Fjern skal og den hvide hinde af citrusfrugterne og skær derefter ud i fileter. Skær rødløget i tynde strimler. Mariner med en smule olivenolie, salt og peber. Top op med granatæblekerner og frisk koriander. Hvis du vil have mere fyld i salaten, kan du supplere med en bund af salat, fx frissé, radicchio eller romaine.