Kageblogger og kagebogsforfatter Ditte Julie fra Den store Bagedyst har i samarbejde med Mill & Mortar udviklet en økologisk krydderiblanding beregnet til kager og desserter med frugt og bær. I foråret henvendte Ditte Julie sig til os med en idé om at udvikle en krydderblanding, der kan bruges i det søde køkken.

CAKE FACTOR har en afbalanceret smag af allehånde, stødt muskatblomme, stjerne anis, ægte Sri Lanka kanel og en anelse nelliker og ingefær.

INGREDIENSER
Frugt: 4 modne blommer, 20 g lyst rørsukker, 1½ tsk CAKE FACTOR
Mørdej: 150 g hvedemel, 60 g flormelis, 75 g blødt smør, 2 æggeblommer
Mazarinfyld: 100 g ren rå marcipan, 75 g lyst rørsukker, 50 g blødt smør, 1 æg, saft af ½ citron
1 dl piskefløde og evt. spiselige blomster til pynt.

SÅDAN GØR DU
Frugt: Befri blommerne fra sten, og skær dem i tynde skriver. Kom blommeskiverne i en skål med sukker og Cake Factor og rør rundt. Lad blommerne stå køligt i min. 2 timer.
Mørdej: Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
Mazarinfyld: Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper. Rør ægget og citronsaft i massen til den er homogen.

Ælt mørdejen sammen og udrul den i 2-3 mm tykkelse på et let mel-drysset. Kom dejen op i tærteformen (22 cm i diameter) og fjern overskydende dej. Fordel mazarinfyldet i den ubagte tærte og pres blommerne let ned. Bag ved 190 grader varmluft i ca. 25 min. Lad tærten køle helt af i formen.

Tærten kan fint nydes med let pisket flødeskum eller en kugle is. Pynt med spiselige blomster.

Vil du se flere opskrifter med Cake Factor og tips til at pynte, så kig ind på millmortar.com eller dittejulie.dk