BAHARAT ASANI er en nordafrikansk inspireret krydderiblanding, som består af varme krydderier som koriander, kanel, spidskommen, ingefær, kardemomme og chili blandet med krydderurterne oregano og rosmarin. Brug krydderiblandingen på lam, kylling og grøntsager. Bland Baharat Asani og salt og gnid rub’en direkte på kød og grøntsager, eller bland en marinade af Asani, appelsinsaft, salt og olie, og lad kødet ligge i marinaden, inden det grilles. Baharat Asani er også godt i gryderetter, tagine og supper.

Grillede kyllingelår med marokkansk persillesalat til (4 pers)

INGREDIENSER:
4 hele kyllingelår (over- og underlår)
Marinade: 1½ spiseskefuld Baharat Asani , 1 tsk salt, 1 presset appelsin, et skævt olivenolie, frisk oregano.
Salat: 1 bundt persille groft skåret, 1 håndfuld korianderblade groft skåret, 1 grøn peber skåret i tern, 8 små tomater skåret i tern, ½ rødløg pillet og skåret i tynde både, 3 spsk granatæblekerner og saften fra en ½ citron. Pynt evt. salaten med spirer.

SÅDAN GØR DU:

Bland ingredienserne til marinaden, hæld den over kødet og lad trække minimum 1 time, og gerne længere. Du kan evt. lade kødet marinere i en plasticpose, så marinaden fordeles jævnt over kyllingestykkerne. Læg kyllingestykkerne med marinaden i en foliebakke og grill herefter kødet i ca. 30 minutter. Tag lårene af grillen, når kernetemperaturen er 75 gr. Du kan også grille kyllingelårene i en ovn.

Salat: Anret de skårede tomater, de grønne pebertern og løgbådene på en bund af persille og korianderblade. Drys granatæblekerner over og klem saften af den halve citron udover salaten. Top med spirer.

Server de varme grillede kyllingelår sammen med persillesalaten og et godt brød.